Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روانشناس با بیان اینکه آموزش مهارت زندگی و مهارت فرزندپروری پله نخست قبل از اقدام به بارداری است، گفت: زوجین به اشتباه تصور می‌کنند یک الی دو ماه قبل از اقدام به بارداری و یا در ۹ ماه بارداری زمان مناسبی برای آموزش مهارت‌های فرزندپروری است، در حالی که زوجین مدت‌ها قبل از اقدام به بارداری باید این مهارت را آموزش ببینند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوهر یسنا انزانی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه زوجین به اشتباه تصور می‌کنند در آستانه بارداری باید مهارت‌های فرزندپروری را آموزش ببینند، اظهار کرد: بسیار قبل تر از اقدام برای بارداری باید زوجین  از نظر میزان مهارت‌های زندگی و اختلالات روانی ارزیابی شوند.

وی با بیان اینکه تشخیص اختلالات روانشناختی از طریق تست‌های روانشناختی، ارزیابی، مشاهده و گفتگو بسیار دقیق توسط مشاور متخصص امکان پذیر است، ادامه داد: تشخیص اختلالات روانشناختی به راحتی امکان پذیر نیست و زوجین حتما باید قبل از بارداری از نظر "اختلالات روانی" ارزیابی شوند تا در صورت وجود اختلال، پس از درمان آن اقدام به فرزندآوری کنند. حتی پیش از ازدواج باید این تست‌ها و ارزیابی ها انجام شود ولی اگر زن و مردی بدون انجام این تست ها ازدواج کرده‌اند حتما باید قبل از فرزندآوری مورد ارزیابی قرار گیرند.

این روانشناس درباره چرایی اهمیت درمان اختلالات روانی زوجین پیش از ازدواج، توضیح داد: درمان این اختلالات زمان‌بر است و معمولا نمی‌توان آنها را طی یک ماه الی دو ماه قبل از ازدواج و یا بارداری درمان کرد. متناسب با نوع اختلال درمان آن زمان زیادی می‌برد و از این رو زوجین باید تست‌های تشخیصی و ارزیابی را تحت نظر یک روان درمانگر پیش از ازدواج انجام دهند و پس از درمان این اختلالات تحت آموزش مهارت‌های زندگی قرار گیرند.

انزانی مهارت ارتباط موثر، کنترل خشم، کنترل استرس، تفکر خلاقانه و نقادانه، مهارت حل مساله، اعتماد به نفس، مبارزه با خلق منفی و خود آگاهی را از جمله مواردی عنوان کرد که در مهارت‌های زندگی به افراد آموزش داده می‌شود و یادآور شد: درواقع پیش از آموزش مهارت فرزندپروری باید  مهارت زندگی به افراد آموزش داده شود. هر دو این مهارت ها نیاز به تکرار و تمرین و صبوری دارند چراکه عادات ما طی سالهایی که زندگی کرده‌ایم شکل گرفته و جایگزینی عادات جدید زمان بر است.

وی همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بعضا زوجین تصور می‌کنند مهارت‌ فرزندپروری را به تنهایی و بدون کمک مشاور می‌توان فرا گرفت، خاطر نشان کرد: این تصور اشتباه است. برای مثال مشاوران در این مهارت‌ نوع دستور دهی به فرزند را به زوجین آموزش می دهند، این یک آموزش بسیار ساده است اما نوع عملیاتی کردن آن حائز اهمیت است. والدی می‌تواند این دستور ساده را بر روی فرزند خود عملیاتی کند که خشم و استرس نداشته و مهارت ارتباط موثر را بلد باشد. از این رو بر خلاف تصور عموم که فکر می‌کنند زوجین به هنگام بارداری و خودآموز می‌توانند مهارت‌های فرزندپروری را بیاموزند، عملیاتی کردن این مهارت‌ها نیاز به آموزش مشاورین دارد.

این روانشاس معطوف کردن آموزش مهارت‌های فرزندپروری به ۹ ماه بارداری را اشتباه دانست و علت آن را این چنین بیان کرد که ۹ ماه بارداری فرآیند خاص خود و استرس‌های خاص خود را  برای زوجین دارد و در این ۹ ماه زوجین باید به کمک مهارت‌های زندگی به آرام نگه داشتن ذهن و روان یکدیگر کمک کنند.

انزانی در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه آموزش مهارت فرزندپروری در دقیقه ۹۰ بارداری موثر نیست، افزود: این آموزش‌ها صرفا با یادگیری مهارت عملیاتی نمی‌شوند بلکه باید این مهارت‌ها را با کمک مشاورین، افزایش اطلاعات و تمرین و تکرار عملیاتی کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: فرزند پروری فرزندآوری زوجین جوان ازدواج مهارتهای زندگی مشترک روابط خانوادگی مهارت های فرزندپروری مهارت های زندگی آموزش مهارت مهارت ها تست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۹۵۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان

به گزارش خبرنگار مهر، شهرام ملایی هزاروندی ظهر امروز دوشنبه در گفت و گویی رسانه‌ای با تاکید بر اهمیت تحقق رشد تولید با مشارکت مردمی، اظهار کرد: در برنامه پیش‌بینی شده برای سال جاری مقرر شده است ۲۰ میلیون و ۱۰۷ هزار و ۲۲ نفر ساعت آموزش توسط بخش‌های دولتی و خصوصی به ۱۹ گروه هدف در استان خوزستان ارائه بشود.

وی ادامه داد: این میزان تعهد آموزشی شامل ۶ میلیون و ۸۷۶ هزار و ۷۰۰ نفرساعت در بخش دولتی و ۱۳ میلیون ۲۳۰ هزار و ۳۲۲ نفرساعت در بخش آمورشگاه‌های غیردولتی و آزاد در استان خوزستان خواهد بود.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای خوزستان عنوان کرد: برنامه امسال در چارچوب نهضت ملی مهارت‌آموزی و در راستای ارتقای وزن مهارت، توانمندسازی مربیان آموزش فنی و حرفه‌ای، توسعه و تضمین کیفیت آموزش‌های مهارتی و تربیت نیروی انسانی توانمند تدوین شده است.

وی افزود: چنانچه تقاضای آموزش در سال جدید بیش از تعهد ارائه شده باشد، ظرفیت آموزشی برای این کار فراهم است. حرفه‌های آموزشی بر اساس نیازسنجی آموزشی صورت گرفته تا زمینه کارآفرینی و اشتغال مولد و پایدار برای کارجویان شهری و روستایی، دانشجویان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی فراهم شود.

ملایی هزاروندی با اشاره به اینکه این آموزش‌ها برای ۱۹ گروه هدف برنامه‌ریزی شده که در بخش خدمات، کشاورزی صنعت فرهنگ و هنر است، گفت: گروه‌های هدف این آموزش‌ها شامل آسیب‌دیدگان اجتماعی، افراد دارای معلولیت، دانش آموختگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، دانش‌آموزان، زنان خانه‌دار، بانوان سرپرست خانوار، زندانیان، ساکنان سکونت‌گاه‌های غیررسمی، زندانیان، روستاییان، عشایر، مناطق محروم مرزی، سربازان، کودکان‌کار، متقاضیان مهارت آموزی، افراد دارای بیمه بیکاری، معتادان بهبود یافته و شاغلان بنگاه‌های اقتصادی هستند.

وی با بیان اینکه ۷۰ درصد تعهد مهارت‌آموزی در بخش آزاد و غیردولتی ارائه می‌شود، یادآور شد: در استان خوزستان حدود ۵۵ مرکز ثابت دولتی و بیش از هزار و ۵۰۰ آزاد غیردولتی فعال هستند.

کد خبر 6098105

دیگر خبرها

  • تاثیر داروهای استنشاقی بر درمان آسم/ آموزش؛ گامی موثر در کنترل آسم
  • آموزش پیش از ازدواج و خانواده به بیش از ۶ هزار زنجانی ارایه شد
  • راه اندازی معاونت پرورشی در مدارس غیرانتفاعی مرکزی
  • آموزش چهار هزار و ۹۰۰ مهارت آموز درهرمزگان
  • آموزش‌های جهاددانشگاهی «اشتغال محور» است
  • امتداد مهارت آموزی با مشارکت فنی و حرفه‌ای در شبکه آموزش سیما
  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • ارائه بیش ۲۰ میلیون نفرساعت آموزش مهارتی در خوزستان
  • شرکت زوج‌های عضو کانون‌های مساجد کردستان در دوره علمی آموزشی«شمس»
  • نقش موثر متخصصان مامایی در اجرای طرح جوانی جمعیت