Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس گروه سلامت روانی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه علاوه بر عوامل ژنتیکی واجتماعی، ابتلا به بیماری های اعصاب وروان از علل افسردگی در ایران است، گفت: بودجه سلامت باید متناسب با ابعاد سلامت هزینه شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، علت وعوامل افسردگی در جوامع مختلف متفاوت می باشد و با گسترش زندگی ماشینی وصنعتی تعداد مبتلایان به این بیماری نیز افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نگاهی به تعداد مبتلایان به افسردگی در ایران، در می یابیم که این بیماری رفته رفته می رود تا ایران را در صدر جهان نشاند.

عوامل مختلفی در ابتلا به افسردگی موثرندکه با دور شدن از زندگی سنتی ورواج زندگی ماشینی تبعات مختلفی مانند:کاهش حمایتهای خانوادگی واجتماعی ، افزایش آلودگی های صوتی رشد زیادی یافته از طرفی افزایش مسولیتهای مختلف مانند مسولیت کار، همسر، خانواده باعث شده تا انسان ها فرصت چندانی برای رسیدگی به امور شخصی خود نیابند.

افزایش بی عدالتی وبی اعتمادی در جامعه، وجود تبعیض ،اختلاف سطح طبقاتی بین اقشار مختلف جامعه و از طرفی سست شدن اعتقادات مذهبی از دیگر عوامل تاثیر گذار در افزایش بیماریهای اعصاب وروان و استرس در افراد است.

رییس گروه سلامت روانی،اجتماعی واعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفتگویی با خبرنگار مرآت به تشریح عوامل افسردگی می پردازد:

در سال 2030 بیماری افسردگی در رتبه دوم بیماری ها خواهد بود

شهلا حقیقت با بیان اینکه افسردگی از نظر بار بیماری ها رتبه چهارم را در ایران دارد، گفت: براساس پیش بینی ها این بیماری در سال 2030 در رتبه دوم قرار خواهد گرفت.

8/16 درصد زنان وبیش از ده درصد مردان در ایران افسرده اند

حقیقت با بیان اینکه افراد بالای 60 سال وخانم ها بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند، افزود: در ایران 8/16 درصد خانم ها وبیش از ده درصد آقایان افسرده اند.

رییس گروه سلامت روانی،اجتماعی واعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در ادامه تصریح کرد: سن شروع افسردگی معمولا در بزرگسالی وبین 20 تا50 سالگی است ودر دنیا 350 میلیون نفر مبتلا به بیماری افسردگی هستند.

بی اطلاعی افراد از ابتلا به بیماریهای اعصاب وروان خود، از علل افسردگی در ایران است

حقیقت با بیان اینکه یکی از دلایل ابتلا به افسردگی در ایران بی اطلاعی افراد از ابتلا به بیماری اعصاب وروان است، افزود:راجع به بیماری های اعصاب وروان هم در جامعه اطلاع رسانی کافی صورت نگرفته است.

وی در خصوص دیگر عوامل شیوع افسردگی گفت: علاوه بر عوامل ژنتیک، عوامل دیگری مانند: بیکاری ،فقر،از دست دادن عزیزان ، حوادث ترافیکی وعوامل طبیعی نیز می توانند در ابتلا به افسردگی دخیل باشند.

رییس گروه سلامت روانی،اجتماعی واعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اظهار کرد: عوامل کلان اجتماعی، سیاسی ، فرهنگی واقتصادی سهم بسیار زیادی در افزایش یا کاهش بیماری ها بطور کل، وبیماری های روانی مانند فسردگی بطور خاص دارد.

وی با بیان اینکه این عوامل حدود75 یا80 درصد در وضع سلامت جامعه نقش دارند، گفت: نظام ارایه خدمات سلامت هر چند بهبود یابددر نهایت ممکن است 20 درصد واریانس در وضع سلامت جامعه ایجاد شود وبقیه تحت تاثیر عوامل اجتماعی است.

حقیقت بیان کرد:مسائلی اعم از فقر، بیکاری، شکاف طبقاتی، حاشیه نشینی، تبعیض های ساختاری ومانند آن در حوزه اختیارات هیچ سازمان منفردی نمی گنجد ونیازمند عزم جمعی است.

اضطراب ناشی از بیکاری ونداشتن امنیت شغلی باعث افسردگی می شود

رئیس گروه سلامت روانی،اجتماعی واعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه بیکاری ونداشتن امنیت شغلی باعث بوجود آمدن اضطراب وخودخوری در افراد می شود،افزود: به خصوص اگر فرد بیکار دارای همسر وفرزند باشد، هرچه مدت بیکاری طولانی تر شود، بر میزان اختلالات رفتاری وی تاثیر می گذارد.

وی تصریح کرد: فقر ووپایین بودن سطح رفاهی افراد وبالا بودن فاصله طبقاتی در جامعه نیز بر سلامت روان افراد تاثیر گذار است.

افسردگی سومین از لحاظ وسعت بار اقتصادی،اجتماعی وفردی / مهمترین دلیل از کار افتادگی در ایران اختلال های روانی است

حقیقت با بیان اینکه برخی داروها ومواد مخدر وبعضی بیماری های جسمی مانند تیروئید هم می توانند باعث افسردگی شوند، گفت:افسردگی در 22 تا 46درصد بیماری هایی مانند دیابت،فشارخون،سرطان،صرع، بیماریهای قلبی و از این قبیل وجود دارد.

رییس گروه سلامت روانی،اجتماعی واعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: افسردگی سومین بیماری است که بار اقتصادی، اجتماعی وفردی وسیع دارد وپیامد آن در زمینه های مختلف برای کشورها آثار زیان باری دارد که از جمله آنها می توان به روزهای کاری که از بین می رود، توانایی کاهش یافته در انجام مسئولیت های روزانه و هزینه سرویس های پزشکی اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه در کشور ما مهمترین دلیل از کار افتادگی وجود بیماری های اعصاب وروان از جمله ابتلا به افسردگی است، بیان کرد:بالاترین نرخ اقدام به خودکشی مربوط به جمعیت جوان است که سرمایه ملی محسوب می شوند ودرگیر شدن آنها با اختلالاتی مانند افسردگی از نیروی کار فعال می کاهد..

تغییر سبک زندگی وداشتن جسمی سالم در پیشگیری از افسردگی موثر است

حقیقت با بیان اینکه برخورداری از مهارتهای زندگی و به کارگیری آن جهت دستیابی به رشد و کمال می‌تواند بسیاری از مشکلات،‌ ناکامی‌ها و ناهنجاری‌ها را رفع نماید ،افزود: یک زندگی با نشاط، و رو به پیشرفت و کمال،‌ در گرو آموزش است و بهتر است که کسب این مهارتها از دوران نوجوانی آغاز گردد

وی اظهار کرد: در کشور ما به‌دنبال اجرای طرح تحول سلامت، برای نخستین بار خدمات سلامت روان و آموزش مهارتهای زندگی به طور رایگان توسط کارشناسان سلامت روان در مراکز خدمات جامع سلامت ارائه می‌شود و در زمینه آموزش مهارتهای زندگی نیز بر سه مهارت برقراری ارتباط – مهارت خود آگاهی و ابراز وجود- مهارت کنترل هیجانات و پیشگیری از افسردگی تاکید شده است همچنین آموزش به دانش آموزان و دانشجویان در اولویت وزارت بهداشت می باشد و تا پایان برنامه ششم توسعه آموزش 25% جامعه در خصوص مهارتهای زندگی پیش بینی شده است.

رییس گروه سلامت روانی،اجتماعی واعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان افزود: برای پیشگیری از بیماری افسردگی ، تغییر سبک زندگی و داشتن جسمی سالم ضروری است که توسط وزارت بهداشت در این زمینه برنامه ریزی شده و فعالیتهای زیادی پیش بینی شده است.

وزارت بهداشت وظیفه جلب مشارکت حاکمیت وسایر بخش ها رابر ابعاد سلامت عوامل اجتماعی بر عهده دارد

حقیقت با بیان اینکه وزارت بهداشت متولی قانونی ورسمی سلامت وسلامت روان در کشور است، گفت: وظیفه جلب مشارکت سایر بخش های جامعه وحاکمیتبر ابعاد سلامتی عوامل اجتماعی بر عهده این نهاد است.

وی افزود: دولت ها با بهبود خدمات سلامت روان، خانواده وگروه های اجتماعی با ارائه حمایت های اجتماعی ، انجمن ها وگروه های مردم نهاد با افزایش سطح آگاهی جامعه، وافراد مبتلا با دریافت کمک های درمانی و صحبت کردن در مورد احساساتشان با دیگران می توانند در پیشگیری از افسردگی نقش خود را ایفا نمایند.

اختصاص کمتر از 3درصد از بودجه سلامت برای سلامت روان در ایران

رئیس گروه سلامت روانی ، اجتماعی واعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه لزوم توجه به تعیین گرهای اجتماعی سلامت وعوامل آن مانند پایگاه اجتماعی افراد، فاصله طبقاتی، تبعیض، جنسیت، مسکن و...به شکل اساسی بر وضع سلامت جامعه تاثیر دارند، گفت:بودجه سلامت باید متناسب با ابعاد سلامت که شامل: بعد جسمانی،روان شناختی، اجتماعی ومعنوی است توزیع شود.

وی با اشاره به اینکه در بسیاری از کشورهای توسعه یافته بودجه ی سلامت را متناسب با ابعاد سلامت تقسیم می کنند، افزود: در ایران کمتر از 3درصد از بودجه ی سلامت برای سلامت روان هزینه می شود.

حقیقت افزود: باید در قالب بیمه ها، توسعه وحمایت مالی از بیماری های اعصاب وروان صورت گیرد.

خوش بینی به آینده وتمرکز بر تجارب مثبت از عوامل غلبه بر افسردگی است

حقیقت در بیان راهکارهای غلبه بر افسردگی گفت: شناختن افکار منفی وجایگزینی آنها با افکار مثبت، ورزش روزانه، تهیه برنامه هفتگی وافزودن فعالیت های اجتماعی از عوامل موثر برای غلبه بر افسردگی است.

وی افزود: انتخاب اهداف واقع گرایانه، انجام کارهای داوطلبانه، تنفس آرام هنگام تنش از دیگر عوامل مقابله با استرس است همچنین، شناخت وتوسعه نقاط قوت، وپذیرش اینکه هر کس توانایی های متفاوت دارد وتمرکز بر ویژگی ها واعمال مثبت از دیگر عواملی است که در پیشگیری از استرس نقش دارد.

رئیس گروه سلامت روانی ، اجتماعی واعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در خاتمه اظهار کرد: اگر عوامل افسردگی در فرد تداوم داشت ، باید از کمک های تخصصی وحرفه ای استفاده کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۴۲۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه

سرطان دهانه رحم یا سرطان گردن رحم گونه‌ای سرطان است که از ناحیه گردن رحم آغاز می‌گردد.

به گزارش ایسنا، با جمع آوری سلول های دهانه رحم (که به نام دانشمندی که آزمایش غربالگری را در اواسط دهه ۱۹۰۰ انجام داد، پاپ اسمیر نامیده می شود)، این نوع سرطان حتی در مراحل اولیه قابل تشخیص است.

در حالی که سرطان دهانه رحم ممکن است علائم خونریزی یا درد ایجاد کند، اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کند به خصوص در مراحل اولیه. به همین دلیل است که انجام پاپ اسمیر معمولاً هر سه سال یکبار برای زنان ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود.

برای زنان ۳۰ سال به بالا، آزمایش پاپ اسمیر ممکن است هر پنج سال یکبار، همراه با آزمایش عفونت HPV توصیه شود.

اچ پی وی (HPV) شایع ترین علت سرطان دهانه رحم است. این یک عفونت ویروسی مکرر است که از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود. برای کمک به محافظت در برابر سرطان در آینده، واکسن HPV برای مردان و زنان از سنین ۹ تا ۱۱ سال در دسترس است. این واکسن توسط سازمان غذا و داروی آمریکا برای افراد ۹ تا ۴۵ ساله تأیید شده است.

به گزارش نشریه تخصصی «مدیکال اکسپرس»، درمان سرطان دهانه رحم به عوامل زیادی بستگی دارد. برای سرطان دهانه رحم در مراحل اولیه، جراحی به نام هیسترکتومی کامل برای برداشتن دهانه رحم ممکن است در نظر گرفته شود. هیسترکتومی ممکن است از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم انجام شود. همچنین هیسترکتومی را می توان از طریق بریدگی در واژن انجام داد. روش‌های کم تهاجمی مانند جراحی با کمک رباتیک یا لاپاراسکوپی با استفاده از ابزارهای جراحی بلند و نازک که از طریق بریدگی‌های کوچک در شکم عبور می‌کنند نیز گزینه‌های درمانی هستند.

با این حال، برداشتن رحم به این معنی است که بارداری دیگر امکان پذیر نیست. از این رو برخی از روش‌های جراحی مانند تراکلکتومی (برداشتن دهانه رحم)، می‌توانند رحم و گزینه‌های باروری را حفظ کنند.

همچنین برای سرطان دهانه رحم که پیشرفت کرده است اما به سایر قسمت‌های بدن سرایت نکرده است، شیمی‌درمانی و پرتودرمانی - که به صورت داخلی، خارجی یا هر دو انجام می‌شود - معمولاً توصیه می‌شود.

برای سرطان پیشرفته دهانه رحم که ادامه می‌یابد، مدام عود می‌کند یا گسترش یافته است، داروها در دسترس هستند. درمان هدفمند به نام «بواسیزامب» اغلب در ترکیب با سایر داروها استفاده می شود. برای بیمارانی که آزمایش آنها برای PD-L۱ مثبت است - نوعی پروتئین که سیستم ایمنی را از حمله به سرطان باز می دارد - ممکن است از یک ایمونوتراپی به نام پمبرولیزوماب نیز استفاده شود.

در حالی که همه درمان ها دارای مزایا و خطراتی هستند، این درمان ها برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته و عودکننده دهانه رحم، نویدبخش نتایج بلندمدت بهتری هستند.

اقداماتی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم:

* از تیم مراقبت های بهداشتی خود بپرسید که بسته به سن و عوامل فردی یک روال تست پاپ مناسب برای شما انجام شود.

* واکسن HPV را در نظر بگیرید. تزریق واکسن HPV تا سن ۴۵ سالگی توسط FDA تایید شده است.

* اگر سیگار می کشید برای ترک آن اقدام کنید. تیم مراقبت های بهداشتی شما می تواند منابع مختلفی را برای توقف مصرف دخانیات به شما معرفی کند. تحقیقات نشان می دهد زنان سیگاری دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به سرطان دهانه رحم هستند.

متخصصان در عین حال یادآوری می‌کنند که رعایت برخی از نکات ساده می‌تواند به طور کلی به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند از جمله اینکه:

* غذاهای سالم بخورید، تحرک داشته باشید و از الکل پرهیز کنید

داشتن یک رژیم غذایی متعادل، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن سالم فواید زیادی برای سلامتی دارد. هر سه عامل می توانند خطر سرطان را کاهش دهند و با سلامت کلی بهتر و بهبود کیفیت زندگی و پیش آگهی پس از تشخیص سرطان مرتبط هستند. علاوه بر این باید از مصرف الکل خودداری کرد زیرا یک ماده سرطان‌زاست و مشخص شده که خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها را افزایش می دهد.

* برای ترک سیگار برنامه ریزی کنید

دخانیات می‌تواند خطر ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان‌های ریه، دهان، گلو، دهانه رحم، خون، مثانه، مری، معده، پانکراس و کلیه را افزایش دهد. پرهیز از دخانیات و ترک سیگار از گام های اصلی است که می توان برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام داد.

* از پوست خود در برابر اشعه ماوراء بنفش (UV) محافظت کنید

قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش می تواند خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش دهد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا (CDC) توصیه می‌کند که قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در ظهر را به حداقل برسانید، لباس های آستین بلند بپوشید و از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

* پیشگیری و غربالگری سرطان را جدی بگیرید

آزمایش‌های غربالگری پیشگیرانه می‌تواند منجر به تشخیص زودهنگام سرطان‌ها شود که در صورت تشخیص زودهنگام، برخی از آنها با موفقیت درمان می‌شوند. سرطان‌های رایج مانند سرطان روده بزرگ، ریه، سینه و ... در صورت تشخیص زودهنگام با موفقیت درمان می شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علت ابتلا به لوپوس چیست؟/ عوامل خطر ابتلا به بیماری
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • تاثیر ذرات آلاینده بر کنترل هیجانات / تجربه بیشتر افسردگی و اضطراب در روزهای آلوده
  • مراقب فروپاشی عصبی باشید / نشانه هایی برای تشخیص افسردگی
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل ایجاد سرطان دهان
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • ۱۵ هزار تخت بیمارستانی جدید تا پایان امسال راه‌اندازی می‌شود
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند